Merijn van der Mooren: ”Voorzitter zijn, gewoon een toffe job”

7 Merijn van der Moorenvrijdag 23 september 2016 09:50

Binnenkort zwaait de voorzitter van onze afdeling, Merijn van der Mooren, af. Daarom vertelt hij wat hem motiveerde om dit werk te doen en wat voor iemand we nu zoeken. Zijn motivatie: “Vanuit mijn maatschappelijk betrokken bij Nijmegen wil ik politiek actief bezig zijn en met de visie van de ChristenUnie wil ik Nijmegen mooier maken. Ik geloof erin dat de kleur van de ChristenUnie het politieke spectrum van Nijmegen compleet maakt. Zo geef ik mijn geloof handen en voeten.”

Visie voor Nijmegen
“Als voorzitter leid ik de Nijmeegse afdeling samen met ons team. Ik zorg ervoor dat wij aan het werk zijn met ons jaarthema of met de verkiezingen. Sommige werkzaamheden zijn heel praktisch en andere zijn meer strategisch. Ik ben erg trots op onze campagnes. Vorig jaar heeft de ChristenUnie Nijmegen succesvol de misstanden in de prostitutie in Nijmegen geagendeerd. Dit willen wij dit jaar weer doen met het thema ‘Wonen’. Ook weten wij goede verkiezingscampagnes neer te zetten. Als voorzitter faciliteer ik het team die dit allemaal mogelijk maakt. Hiervoor is het handig om een netwerk te hebben of op te bouwen.”

Netwerk opbouwen
“Als ik ondersteuning zoek dan vind ik die bij mijn ChristenUnie vrienden. Er zijn veel mensen die mij bestuurlijk advies willen geven. Het partijbureau biedt mij kansen voor cursussen of bepaalde kennis dagen om mij te ondersteunen in mijn werk. Om aangehaakt te blijven op ChristenUnie landelijk bezoek ik de congressen. Daar ontmoet ik andere bestuurders of geef ik input op de ChristenUnie visie vanuit praktijk uit Nijmegen.
Ik denk dat het goed is als er een nieuwe vrouw of man aan het roer van de ChristenUnie Nijmegen komt staan. Een persoon die vanuit levenservaring een bepaalde senioriteit met zich meebrengt. Dan ontstaat er een mooie mix van jong en oud.”

Wil jij mijn functie overnemen?

Merijn van der Mooren - Voorzitter ChristenUnie Nijmegen

Labels

« Terug