Eemke Euverman-Schaeffer: "door de stad te koesteren, kun je ook de nodige zorg geven"

banner_cunijmegen
Foto nummer 2 - Eemke Euverman-Schaeffer
Door Eemke Euverman-Schaeffer op 14 maart 2018 20:40

Eemke Euverman-Schaeffer: "door de stad te koesteren, kun je ook de nodige zorg geven"

Twee vragen stellen we aan #2 op de lijst, Eemke, en ze reageert in veel woorden terug. Zeker een politica in spé. Allereerst vroegen we 'Waarom wil je politiek actief worden?' en als tweede waar ze voor wil strijden. Haar reacties, in her kort.

"In mijn studententijd in Nijmegen raakte ik politiek geïnteresseerd omdat het me ineens opviel dat je als inwoner van een plaats daadwerkelijk wat merkt van de lokale politiek. Daar was ik me voordat ik ging studeren niet erg bewust van. Maar Nijmegen heeft een heel eigen politiek karakter en dat zag ik om mij heen in hoe er om werd gegaan met milieu, woningbouw, studenten etc," start Eemke. 

"Bij mijn eerste serieuze baan was ik projectmanager van IT projecten waarin miljoenen omgingen, en zo belandde ik ineens midden in bedrijfspolitiek. Dat vond ik met mijn beperkte ervaring behoorlijk complex en dacht dientengevolge dat politiek niks voor mij was. Maar gedurende mijn carrière werd me duidelijk dat ik juist de vaardigheid bezit om in de woelige zee van politieke gevoeligheden de golven er uit weet te pikken waarop ik mee kon surfen en mijn doelen kon bereiken."

Daarna gaat Eemke in op haar motivatie: waar doet ze het voor? "Nu ik niet meer in Den Bosch werk, maar op een strategische positie bij de HAN; en nu we in het centrum zijn gaan wonen met ons gezin, voel ik me nog meer verbonden met Nijmegen en wil ik graag het christelijke geluid in de lokale politiek ondersteunen. Bijvoorbeeld als het gaat om de energietransitie of het milieu: ver weg en dichtbij. Door te wonen in een heel stenige wijk, de rand van het Waterkwartier, waardoor ik me graag in wil zetten voor meer groen in de stad ten behoeve van leefplezier, maar ook voor een gezond klimaat. Ik zie de eeuwenoude bomen bij ons voor de deur als serieus kapitaal voor de gemeente."

Daarnaast zet Eemke zich in voor prostituees: "Misschien wat flauw om een speerpunt van de CU te pakken, maar dit onderwerp is geïnspireerd door persoonlijke ervaring. Tien jaar geleden woonden we in het Waterkwartier naast een buurvrouw die werd uitgebuit en geprostitueerd door criminelen. Door iets dergelijks van zo dichtbij mee te maken weet je zeker dat dat niet de bedoeling is en dat we als gemeente de taak hebben om deze vrouwen te beschermen."

"Aan de basis van mijn persoonlijke voorkeur voor deze politieke onderwerpen staat uiteraard mijn christelijk geloof. Ik geloof dat je pas liefde kunt geven als je jezelf liefhebt. Die parallel is ook naar de stad Nijmegen te trekken: door de stad te koesteren met alles wat daarin woont en leeft, kun je ook de nodige zorg geven (en dan denk ik dus aan de leefomgeving (milieu) en de inwoners (waaronder prostituees)."

Deel dit bericht