De Bijbel als richtlijn: praktisch en inspirerend

Bijbel-webformaat
27540560_1533738440068581_7955510509798018169_n
Door Campagneteam op 14 maart 2018 20:30

De Bijbel als richtlijn: praktisch en inspirerend

De ChristenUnie ziet de Bijbel als richtlijn voor rechtvaardige politiek. In dit bericht laten we Renata Dijkstra en Pieter Wesseling aan het woord. Beiden met een eigen geluid dat zij uit de Bijbel halen. Waar haalt u inspiratie uit voor uw (politieke) handelen?

Renata Dijkstra: "Als lid van de adviescommissie Jeugd, Maatschappelijke Opvang en Gehandicaptenbeleid, een adviesorgaan voor het college van B&W Nijmegen en werkend bij Pluryn, een grote zorgorganisatie denk ik al jaren mee over sociale vraagstukken. Voor mij biedt de Bijbel de richtlijnen hoe ik daarmee bezig mag en moet zijn. Dienstbaar aan de medemens, inspirerend en vol perspectief. Ik vind het fijn dat de ChristenUnie steeds opnieuw haar geluid laat horen in deze stad. Het zou mooi zijn als de CU blijvend een zetel weet te halen. Stem dus gewoon eens op de ChristenUnie."

Pieter Wesseling: "Ik probeer als leidraad voor mijn leven een tekst uit het Bijbelboek Micha (hoofdstuk 6, vers 8) hoog te houden. Hierin staat, vrij vertaald: Het is goed om trouw te zijn, recht te doen, en bescheiden je weg te gaan met God. Deze insteek herken ik helemaal in de wijze waarop de ChristenUnie politiek bedrijft. Om die reden zet ik me waar ik kan graag in voor die partij."

Deel dit bericht