Arjan Westerveld: "De lokale democratie doet er toe"

WhatsApp Image 2018-03-14 at 20.12.41
pp2
Door Arjan Westerveld op 14 maart 2018 20:13

Arjan Westerveld: "De lokale democratie doet er toe"

Bij de vorige campagne (2014) heb ik al van dichtbij mogen zien hoe waardevol het verhaal van de ChristenUnie kan zijn. Zeker voor een stad als Nijmegen. Na de campagne heb ik de taak van secretaris van de plaatselijke afdeling op mij genomen en nu sta ik op plek 10 van onze mooie kandidatenlijst. Ik ben Arjan Westerveld, politicoloog en nu bezig met een master bestuurskunde. Daarnaast loop ik stage bij Democratic Challenge, een initatief voor verbetering van de lokale democratie.

Op mijn beide studies leerde ik: de overheid doet er toe. De overheid kan een ander helpen wanneer diegene eenzaam is, geen eigen huis kan vinden of gewoon simpelweg hulpbehoevend is. Dat betekent niet dat een overheid alles moet willen doen. Daarom vind ik de ChristenUnie waardevol: zij zoeken naar oplossingen die breed gedragen worden en die een verschil maken. En dat verschil wordt al gemaakt wanneer dat ene schaapje bij de 99 anderen van de kudde terug komt, om een bekend voorbeeld uit de Bijbel te gebruiken.
Wanneer ik kijk naar mijn stage leer ik weer een ander belangrijk iets: de lokale democratie doet er toe. En de lokale democratie leeft! De Nijmeegse democratie mag daarentegen wel wat vernieuwen. Al tijden spelen dezelfde partijen een rol, het verschil in coalities merk je nauwelijks als je niet oplet en de (democratische) vernieuwing mag ook wel een stukje rapper. Daarom gun ik de gemeente Nijmegen wel wat ChristenUnie: fris, hoopvol en constructief.
PS: ik mag de blije eigenaar zijn van een collectors item - mij toevallig al eens in Nijmegen zien rondfietsen?

Deel dit bericht